Mer jämställdhet i Uppsala

Gottsunda Teaters Ideella Förening

”Att bryta gamla strukturer kräver engagemang från alla inblandade, inte minst från  ledningen i alla nämnder och bolag. Därför arbetar vi långsiktigt med jämställdhetsintegrering, en politisk strategi som går ut på att se till att jämställdhetsperspektivet är med i det ordinarie beslutsfattandet. Könsbudgeteringen är ytterligare ett steg på vägen mot ett jämställt samhälle.” säger Mohamad Hassan komunalråd (FP) i Uppsala.

Läs hela artikelnt UNT här.

Några veckor innan denna artikel skrevs träffade Gottsunda Sisterhood Mohamad och presenterade behovet av ”gender budgeting”. ”Jag blir mycket glad när jag läser dagens UNT” skriver Lena Ekenberg, projektledare för Gottsunda Sisterhodd. ”Vi tror att en bidragande orsak till att unga kvinnor är underrepresenterade inom föreningslivet är snedfördelningen av offentliga medel (föreningsbidrag) till killars resp. tjejers fritidsintressen.  Killars intressen subventioneras i högre grad. Extrainsatser som Engagemangsguider behövs då föreningsaktiviteter som tjejer är intresserade av saknas eller kostar för mycket.”

Redan i januari i år skrev Salli Rahmeh, elev på Gottsundaskolan och engagerad i Gottsunda Sisterhood en insändare på samma ämne. ”Kommunen borde ordna ett möte för alla ungdomar här i Gottsunda och höra vad vi tycker och se vad vi behöver.” skriver Salli.

Läs hela insändaren i UNT här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *